OAMMS

CEAB

 

CSIC

OOCS news!!

 

 

   
OOCS Home
Buoy data
News archive
   
   









 

 

 

March 09, 2011

La mala mar retarda el fondeig de la boia oceanogràfica

 

Mediterranean bad sea forecast

Predicció de les condicions marines per al dia 9 març 2011 (proporcionada per Meteocat.com)

 
El passat dimarts 09 de març, per segona vegada, l'equip del CEAB va ser plantat en terra quan planejava sortir a la mar per amarrar la boia al seu lloc de fondeig en la capçalera del canó de Blanes. Una setmana abans, el 02 de març, ja s'havia fet un primer intent, sense èxit a causa del mal temps.

En aquest moment, estem a l'espera de bones notícies, és a dir, volem veure que la predicció apunti al fet que el cicló que causa les actuals pertorbacions deixarà el mar Mediterrani per donar pas al bon temps.

Al mar Mediterrani sol considerar-se un mar relativament en calma, en particular per aquells que viuen prop de la costa atlàntica espanyola. Però la meva experiència diu que les condicions del mar Mediterrani són molt variables i fan que sovint les nostres campanyes de mostrejos es vegin posposades o cancel.ladas. Aquí, les condicions de la mar poden canviar en un espai de poques hores i per tant, també canvien els nostres plans de treball.

Hem planificat un nou intent d'amarratge de la boia per la setmana vinent. Esperem que aquesta vegada Posidó ens permeti complir el nostre objectiu.

March 17, 2011

Avui dijous 17 de març, per quarta vegada, l'acció consistent en amarrar la boia oceanogràfica a la línia de fondeig ha estat posposada. Encara que l'estat de la mar prop de la costa és relativament favorable (alçada significativa de olasde 1.5 m), la informació telefònica proporcionada pels pescadors que es troben en vaixells d'arrossegament en alta mar indica que les condicions allà fora no són bones el que impediria realitzar de manera segura les maniobres a bord de la barca Dolors.

Sota aquestes circumstàncies, l'equip de treball ha decidit posposar l'enganxi de la boia fins que s'aconsegueixi una finestra realista de bones condicions de mar que permeti l'èxit de l'operació.

Això significa que la boia oceanogràfica es mantindrà en lloc segur en port per uns dies més.

Demanem disculpes per qualsevol inconvenient que això pugui causar als usuaris potencials d'aquest servei.

 

 
Nixon Bahamon