OAMMS

CEAB

 

CSIC

OOCS News !

 

 

   
Home
Dades de la boia
Arxiu de notícies
   
   









 

 

June 04th, 2011

Boia en reparació

Material a bord de la "Dolores"
Material a bord de la "Dolores"
Malas notícies
Bon ànim en l'adversitad
Boia de senyalització
La boia oceanogràfica torna a port per a reparació
 

En el matí del divendres 3 de juny, Eduardo Muñoz, el contractista estrella a càrrec de l'electrònica i manteniment de la boia oceanogràfica, va rebre una trucada telefònica d'un pescador que pescava al mar per informar sobre anomalies en l'estructura de la boia. Ell immediatament em va informar i es va activar el Protocol d'Emergència.

Cap al migdia, tot l'equip es trobava navegant a bord de "Dolores" camí cap al punt d'ancoratge de la boia amb la intenció de fer un diagnòstic i tractar de solucionar el problema in situ o transportar la boia a port per a la seva reparació ..

El mar va estar agitat i el vent bufava fort. Hi era un dia ennuvolat i plujós. Però la voluntat de l'equip i l'experiència va superar les males condicions marines i atmosfèriques ... Vam arribar al lloc de fondeix abans de les quinze hores. Vam trobar el pal trencat penjant de dues de les tres barres de seguretat que anteriorment s'havien fixat al voltant del pal per reforçar-lo. Per sort, tota la instrumentació meteorològica i els cables estaven fora de perill (de fet, no hi havia problemes de telemetria).

Aquesta no és la primera vegada que es trenca el pal de la boia. L'any passat, abans del 17 de març de 2011 (veure informe), el pal es va trencar l'endemà del fondeig. No obstant això, en aquesta ocasió, el pal no es va trencar en el mateix punt que abans, però sí molt a prop. El tendó d'Aquil de l'estructura de la boia definitivament necessita una solució eficaç.

La boia es troba ara a terra, al Club de Vela de Blane, per a la seva reparació. El tendó d'Aquil es reforçarà, aquesta vegada mitjançant la incorporació d'una barra sòlida d'acer inoxidable i el que calgui perquè aquesta situació no es torni a repetir.

Gràcies a tot l'equip, Ferran Crespo, Català Dídac, Ramón Muñoz, Eduardo Muñoz, que van estar disposats a assistir a aquesta emergència i desatendre la seva rutina de treball per poder dur a terme amb èxit la recuperació de la boia i tota la seva instrumentació.

Calculem que, si no hi ha sorpreses, aproximadament d'aquí a un mes la boia tornarà al seu lloc per seguir monitoritzant en continu les condicions de la mar Catalana a prop de la costa, com no ho fa cap altra boia en aquest moment.

Nixon Bahamón