OAMMS

CEAB

Novetats / News

CSIC

 

 

   
Home
Latest data
News archive
   
   









 

 

12 May, 2013

Esbufec del final d'hivern / Resoplido del final del invierno / Snort of the late winter

 

CAT

La barreja vertical de les aigües superficials a finals de l'hivern provoca un “bloom” de fitoplàncton que al seu torn afavoreix l'augment de la biomassa de zooplàncton i petits pelàgics.

Les gavines, peixos grans i mamífers (com la balena al vídeo) també es beneficien de l'augment de l'aliment disponible. Aquesta observació es va dur a terme el 10 de març de 2013, a prop de la Cala Sant Francesc a Blanes.

Vídeo proporcionat per Eduardo Muñoz (Blanes).


ESP

La mezcla vertical de las aguas superficiales a finales del invierno provoca un "bloom" de fitoplancton que a su vez favorece el aumento de la biomasa de zooplancton y de pequeños pelágicos.

Las gaviotas, los peces grandes y los mamíferos (como la ballena en el vídeo) también se benefician del aumento de alimento disponible. La presente observación se llevó a cabo el 10 de marzo de 2013, cerca de la Cala Sant Francesc en Blanes.

Vídeo proporcionado por Eduardo Muñoz (Blanes).


ENG

Vertical mixing of surface waters in late winter causes a phytoplankton "bloom" which in turn increase biomass of zooplankton and small pelagic fish.

Gulls, large fish and mammals (such as the whale in the video) also benefit from greater amounts of food available. The whale watching was held on 10 March 2013, off Cala Sant Francesc in Blanes.

Video kindly provided by Eduardo Muñoz (Blanes).