OAMMS

CEAB

Què hi ha de nou?

CSIC

 

 

   
Inici
Últimes dades
Arxiu de notícies
   
   









 

 

14 maig 2012

Es retirarà la boia temporalment. S'implantarà un nou sistema d'observació amb càmera submarina.

 
Submarine camera to be installed in the oceanographic buoy
Càmera de fotos i vídeo amb transmissió en temps real a instal · lar en la boia oceanogràfica fondejada a l'estació marina OOCS.
 

Aquesta setmana hi ha una novetat d'interès per als usuaris de l'Observatori. Dimecres que ve retirarem la boia de l'aigua durant aproximadament un mes, amb dos principals propòsits. Un propòsit consisteix a fer manteniment general a l'estructura (revisió de cablejat, estanquitat, buidatge de dades del ADCP i dels CTDs, substitució de bateries dels CTDs, etc.).

L'altre propòsit és un nou repte, des del punt de vista tecnològic i científic: Instal · larem una càmera submarina IP que prendrà fotogrames i els transmetrà mitjançant sistema 3G amb la mateixa freqüència que ho fan els altres instruments. D'aquesta manera es podrà avaluar el comportament i evolució d'espècies pelàgiques en el punt d'observació en relació amb les condicions de l'entorn.

La instal · lació de la càmera es realitzarà gràcies a l'interès i suport econòmic proporcionat per una nova col · laboradora i finançadora de l'Observatori: la investigadora Anna Gordoa, del CEAB. La implementació del sistema serà responsabilitat d'Eduardo Muñoz, tècnic contractista indispensable per al funcionament i manteniment de la boia. Nixon Bahamon, coordinador de l'Observatori, serà el responsable d'aquesta nova operació.

Són diversos els detalls en els que hem treballat fins ara per fer operacional el nou sistema d'observació en la qual s'adaptarà un sistema de vigilància que funciona a terra, a un ambient marí i a les condicions específiques de la nostra plataforma. El sistema requereix que cada aspecte de instal · lació, funcionament, telemetria, sistema automàtic de generació, descàrrega i publicació d'imatges, ha de ser realitzat i provat adequadament.
Per tant, la inplementación definitiva podrà trigar entre un i dos mesos.

Altres avanços

L'observatori marí OOCS registra cada 30 minuts un conjunt de dades de manera sincronitzada a un punt fix en el mar i els publica en temps real (cada hora). Aquests registres permeten identificar i relacionar diversos esdeveniments meteorològics i marins que poden presentar alta variabilitat en breus períodes de temps. Part d'aquests canvis són visibles a través de les figures de dades que s'actualitzen cada hora en aquesta pàgina web. Aquests canvis es solen comentar a través de Twitter (twitter.com/#!/ceab_oocs) o per mitjà del nostre blog (groups.google.com / group / mars-i-oceans) i són de caràcter públic.

Algunes preguntes que es poden respondre a partir dels anàlisi dels registres de l'Observatori són els següents: En quin moment l'aigua comença a estratificar? En quin moment l'aigua comença a desestratificarse? Quant de temps triga cada procés? Quins altres esdeveniments estan involucrats? Com varia la magnitud d'aquests esdeveniments? Quines variables estan associades a aquests canvis? Com canvia la magnitud d'aquestes variables? Hi ha excés o dèficit de concentració d'oxigen?.

Estudiar la variabilitat temporal a curt termini dels esdeveniments com els esmentats, és només un dels objectius científics de l'Observatori. De fet, en l'actualitat són diversos els treballs de recerca que estan en marxa i que estan relacionats amb la informació proporcionada per l'Observatori. Tots ells cobreixen aspectes tant de processos que tenen lloc a la columna d'aigua (sistema pelàgic) com en el fons marí (sistema bentònic). Sobre ells informarem oportunament.